Látnivalók Szekszárdon és környékén

Babits Mihály Emlékház

Babits Mihály Ház, Szekszárd

Ez a ház volt Babits Mihály szülőháza. A költő gyermekkorából 6 évet töltött ebben a házban, később pedig diákként és fiatal tanárként többször hazatért. Az épület 1780 körül épült, és ma is eredeti állapotában látogatható. Az emeletes házban kialakított kiállítás hangulatában Babits alkotói tevékenységei elevenednek meg. Érdekessége, hogy ezt használta Babits diákkorában, ide rejtette első írásait. Szekszárdon járva mindenképp érdemes ellátogatni az emlékház karbantartott helyiségeibe.

Bormúzeum

Bormúzeum, Szekszárd

A múzeum a város szívében, a „török fürdőben” várja vendégeit, ahol a látogató turisták felfedezhetik a borvidék történelmét, jellegzetességét, kultúráját. Az épület 1850-ben nyitotta meg kapuit. Az biztos, hogy nehéz lesz választani a rengeteg ízletes nedű közül. De nem kell sietnünk, hiszen a hangulatos borozóba – amely Szekszárd első kávézójának és tiszti kaszinójának adott helyet anno – örömmel fogadják a borkóstolóra érkezőket, melyet családi vacsorával is egybeköthetünk. Ezekhez a kóstolókhoz igény szerint szakértő borászt is biztosítanak.

Gokart

Gokart, Szekszárd

Élmény és szórakozás azoknak, akik az aktív kikapcsolódás és autósport szerelmesei.
Száguldj és élvezd a játékos versenyzés szellemét!

Kapcsolat:

Telefon: +36 30 568 4436
E-Mail: info@molnar-kart.com
Cím: Molnar Kart Keselyűsi út 24 7100 Szekszárd

Lösz-szurdik tanösvények

Erdő

Magyarországon egyedülálló természeti adottságú hely.

Két felfedezésre váró tanösvény, a Benedek-szurdik tanösvény (6,1 km) és a Parásztai tanösvény (3,1 km) várja a kirándulókat a hűvös és vadregényes löszszurdikokon keresztül. A két tanösvény összeköthető. A túra útvonala során egyedi és csodálatos kilátásban részesülhetnek a kirándulók.

A Gemenci erdő

Gemenci erdő

A Gemenci erdő a rendszeresen elöntés alá kerülő 180 km2-es területével nem csak Magyarország legnagyobb ártéri erdeje, hanem európai viszonylatban is egyedülálló.

A Gemenci Erdei Vasút

Gőzös a Gemenci erdőben

A Pörbölyi Ökoturisztikai Központból indul a Gemenci Erdei Vasút. A kisvasút hétköznap Malomtelelőig, hétvégén Gemenc- Duna parton át Keselyűs és Bárányfok megállókig menetrend szerint közlekedik, téli időszakban zárt, fűtött kocsikkal. Az utazás kiegészíthető sétahajózással, lovas fogatozással, kenuzással, kerékpározással, gyalogtúrákkal, melyekhez szakvezetés is igényelhető.

Aktuális menetrend: www.gemenczrt.hu

Sétahajózás

Sétahajózás

100 fős Gemenc sétahajóval rövidebb és hosszabb kirándulásokat tehetünk a Dunán, kedvező vízállás esetén a mellékágakban. Az utazás kombinálható erdei vasutazással is. A hajó rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

Kenuval a Gemenci erdőben, a Duna mellékágain

Kenu

A Gemenci erdő mellékágait különleges módon is fel lehet fedezni. Az országban egyedüliként itt az erdei vasút menetrend szerinti járataival szállítjuk a kenukat, a kajakokat a Duna mellékágaihoz valamint a Sió partjára. A túrázók négy túraútvonal közül választhatnak szabadidejüknek és edzettségüknek megfelelően. Igény esetén túravezetőt is tudunk biztosítani a vízi kalandozáshoz. Jó szerencsével védett madarakkal, valamint hűsölő szarvasokkal, vaddisznókkal is találkozhat az ide látogató.

További információ:

Gemenc Zrt., Ökoturisztikai Központ Pörböly
7142 Pörböly, Bajai út 100.
+36 74 491 483
www.gemeczrt.hu
okocentrum@gemenczrt.hu

Sétarepülés

Sétarepülés

A Szekszárdhoz közeli őcsényi repülőtéren működő Őcsényi Repülőklub tavasztól őszig, a hét minden napján sok szeretettel várja a sétarepülés iránt érdeklődőket.

A sétarepülés időtartamát és útvonalát mindenkor a megrendelő egyéni igényei szerint alakítjuk. A minimális repülési idő 5 perc (ennyi kell a nyugodt, biztonságos fel- és leszállás végrehajtásához), a maximális idő kb. 3,5 óra.

Név: Mattburger Zsolt
Beosztás: repülőtérvezető
Telefonszám: +36 30 661 8116
E-mail cím: info@oromrepules.hu
Őcsény 7143